YAZARLARIMIZ

Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Galatasaray Üniversitesi, ardından da Toulouse Jean-Jaures ve Prag Karlova Üniversite'lerinde felsefe yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra Universitat Oberta de Catalunya'da Bilgi ve Enformasyon Toplumu doktora programına bağlı Disiplinlerarası İnternet Araştırmaları grubunda doktorasını tamamladı. Bilim ve teknoloji çalışmaları alanında doktora sonrası araştırmalarını sürdüren Karakaş; Deleuze çalışmaları, yeni materyalizm, posthümanizm, toplumsal cinsiyet, felsefe alanlarında çeşitli mecralarda çalışmalarını paylaşmaya devam ediyor.
Fırat Mollaer, Siyasi ve Sosyal Bilimler, yüksek lisansını, Genel Sosyoloji ve Metodoloji programlarında da doktorasını tamamlamıştır. Doktora ve post-doktora çalışmalarını Columbia Üniversitesinde çeşitli yurt dışı bursları ile araştırmacı olarak yapmıştır. Sosyolojik, siyasi, edebi ve felsefi düşünceyle ilgilenen Fırat Mollaer'ın çalışmaları siyasal-sosyal teori, siyasal düşünceler, modern Türkiye'de siyasal düşünceler, kültürel çalışmalar ve post-kolonyal teori etrafında toplanmaktadır. Ayrıca, Kimlik, Tanınma Mücadelesi ve Şarkiyatçılık Edward Said’in İzinde, Yerliciliğin Retoriği, Tekno Muhafazakarlığın Eleştirisi gibi kitapların yazarıdır.
1990 doğumlu. İngilizce öğretmenliğini bitirdikten sonra Felsefe Yüksek Lisansı eğitimi aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisi.
1992 Eylül’ünde dünyaya fırlatıldı. O gün bugündür insan türünün arasında kendini epey yabancı hissediyor. Semiyotik, teoloji, erken devlet teorisi, tarihsel materyalizm, şizoanaliz, kültürel antropoloji, kötülük problemi, sürgün, Yahudilik, din sosyolojisi, ölüm, yapısöküm ve mistisizm gibi alanlar üzerine çalışmalarını sürdüren Uluğer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümündeki doktora eğitimine devam ediyor. Muhtelif mecralarda makale, eleştiri ve çevirileriyle yer almış antika bir adam ve bir merdümgirizdir.
(1976, İstanbul) Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. 1995 yılından bu yana çeşitli dergilerde şiir, deneme, makale ve nadiren öykü yayımladı.
Liège Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde doktora eğitimini tamamladı. Alman doğa felsefesi, kozmoloji ve materyalist feminizm üzerine çalışmalarına devam ediyor.
Lisans ve yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Halen Kocaeli Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölümü’nde, Fredric Jameson üzerinden ütopya edebiyatı üzerine doktora tezini tamamlamakta, ayrıca serbest yazarlık ve metin yazarlığı yapmaktadır. Birikim, Gazete Duvar, Post dergi, sosyalbilimler.org‘da yazıları yayımlanan Kırmızısakal, Maltepe Üniversitesi tarafından yayımlanan Ad-hoc dergisinde düzenli olarak yazmaktadır. Dergimizin kültür ve düşünce kategorilerinin editörüdür.
1995, Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü’ne kaydolduysa da devam etmedi. Halen Ankara’da yaşıyor. Birikim Güncel, K24, Arsız Sanat gibi yayın organlarında daha çok inceleme ve portre yazılarına odaklanan denemeleri yayımlandı. Etilen, Manifold, e-skop’da birkaç metniyle; Bant Mag.’in Evcilik Günleri seçkisinde de bir yazısıyla yer aldı.
Burcu Yaşin completed her master's thesis at Mimar Sinan Fine Arts University in the field of musicology with a thesis on the sonic politics of gentrification in Sarıgöl district of Gaziosmanpaşa/Istanbul, an area mainly populated by Romanies. In her current PhD project at Concordia University (Montréal) she focuses on the sonic memory of the 1980 military coup in Turkey.
2001 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünden mezun oldum. İleri Haber portalında haftalık olarak “toplumsal cinsiyet” odaklı köşe yazıları yazmaktayım. 2017 yılında yayınlanmış Cinsellik, Şiddet, Emek adında bir kitabım bulunmaktadır.
Özgür Taburoğlu, Ankara'da bilgisayar mühendisi olarak çalışıyor. Yayımlanan çalışmaları: · Dünyevi ve Kutsal: Modernlerin Maneviyat Arayışları (Metis, 2008) · Kent Efsaneleri: Zamanımızın Batıl İnançları ve Takıntıları (Doğu Batı, 2011) · Resim, Söz ve Yazı: İmge Yaratmanın ve Bozmanın Yolları (Doğu Batı, 2013) · Boşluk, Aşırılık ve Keyfilik (Doğu Batı, 2016) · Nazar: Başkası Nasıl Görür ( Doğu Batı, 2017) · Tanpınar Sözlüğü: Şahsi bir Masalın Simgeleri (Doğu Batı, 2019) · Vicdan: Kendi olma Biçimleri (Doğu Batı, 2019)
İlköğrenimini TED Ankara Koleji’nde, ortaöğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesi’nde, yükseköğrenimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Muhtelif metinleri Kaos GL, Birikim, Kampfplatz, Doğu Batı, Demokratik Modernite, Mesele, Gaia, Bianet, Ayrıntı Dergi, Alternatif Eğitim, Notlar, Edebiyatta Üç Nokta, Bilim ve Gelecek, İktisat ve Toplum gibi platformlarda yayınlandı. Dijital ortamda Georges Canguilhem çevirdi. Daha önce neşredilmiş olan 'Hekim ve Heybesi: Tıp, Bilim, İdeoloji' [NotaBene, 2017] ile 'Beden, Tıp ve Felsefe' [Adem Yıldırım ile; NotaBene, 2018] başlıklı iki kitabın yanısıra, 2019 yılında yayınlanan 'Biyopolitika ve Queer: AIDS Krizi, Bağışıklık ve Ötesi'nin [Nika Yayınları] yazarıdır. Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İşyeri Hekimleri Derneği, Türkiye Acil Tıp Derneği, Kaos GL Derneği ile Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği [SPoD LGBTİ] üyesidir.
1998 yılında doğdu. Birikim ve Terrabayt'ta yazı ve çevirileri bulunmaktadır. Çalışmalarını Marksist Estetik ve Materyalist edebiyat eleştirisi alanında sürdürmektedir.
Yazar, çevirmen. Felsefe alanında doktorasını sürdüren Oğuz Karayemiş; Marksizm, yeni metafizik ve semiyotik alanlarında çalışıyor.
Fenomenoloji, siyaset felsefesi ve çevre üzerine çalışan felsefeci; Türkçe'de Toz isimli kitabı mevcuttur
Filozof, belgesel yapımcısı. Doktorasını Alan Badiou'nun gözetiminde European Graduate School'da yaptı. George Wahsington ve Marymount Üniversitelerinde ders veriyor.
Ankara doğumlu. (1987). Ortaokulda konservatuara başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ni bitirdi. Üç buçuk yıl İsviçre’de yaşadı ve İstanbul’a taşındı. İlk öyküleri Kitap-lık ve Altzine dergilerinde yayınlandı. Sanat haberciliğine SanatAtak’ta, dergide çalışmaya Milliyet Sanat’ta başladı. 2018’de barınaktan sahiplendiği köpeğini anlatan çocuk kitabı için hazırlıkları devam etmekte.
Lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Başak Coşkun uzun yıllar çeşitli yerli ve yabancı danışmanlık firmalarında ve bankalarda yatırım danışmanlığı, finansman ve stratejik planlama alanlarında yönetici olarak çalıştı. 2016 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce programında yüksek lisans derecesini tamamladı. 2019 yılında Neoliberal İktidar ve Özne: Foucault’nun İzinde Güncel Bir İnceleme adlı kitabı yayınlandı.
Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini sinema üzerine yapan yazarın Kayıp, Keşif, Yolculuk: Japon sineması, manga ve anime adlı bir kitabı bulunmaktadır. Toplumsal Cinsiyet, Ekoeleştiri, Bilimkurgu sineması ve Japon Animasyonu alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.
Felsefe alanında doçentliği olan, Sermayenin Mikropolitikası ve The Politics of Transindividuality gibi kitapların yazarı.
Fransa ve Türkiye arasında yaşıyor. Yabancılaşma ve Evrenselliğin felsefe tarihindeki kavramsal gelişimi üzerine bağımsız olarak çalışıyor.