Site icon Terrabayt

Antroposen: Bir Yapay Zeka Operası


Sanatçı Michael Green’in yapay zeka desteğiyle oluşturduğu Antroposen: Bir Yapay Zeka Operası isimli video, Vimeo’da paylaşıldı.

Green’in dediğine göre, “Antroposen, yapay zeka desteğiyle oluşturuldu.” Müziği “yapay zeka yazılımı kullanılarak” üretilen videonun, “sözlerinin tematik unsurları” ise “metin üretme modeli olan GPT-2 kullanılarak oluşturuldu. Bu tematik içerik sonrasında “sözleri ve melodiyi girerek sesi sentetize eden bir ses synthetiser yazılımına” aktarıldı.

Reid McCarter’a göre, sonuçta ortaya çıkan “opera” oldukça ürpertici ve müphem. “90’ların sonunda kalmış gibi görünen CG modeler, kan kırmızısı gökyüzünün ve yeşil LED-ışıklandırılmış laboratuvarların altında harabe halindeki şehirlerde geziniyor. Bir sahnede, mekanik bir soprano, sentetik trompet vuruşları eşliğinde, “gökyüzü yanıyor!” ve “yer eriyor!” diyor: “Lütfen kaçmayın!”

“Ölüm Adası’ndan selamlar! İrade yoksunu bir kaos anaforu. Agape ve Vecd!”

Bir yerlerde bir robot “Hükümetler yapay zekayı savaş çıkarmak için finanse etti. Gerçeklik bu”, diyor.

Vimeo’da paylaşılan tanıtım yazısında, bu sayborg operasının “İnsan-sonrası sayborg peygamber EVA ve droid güvenlik görevlisi BLADE’in öyküsünü anlattığı söyleniyor. Bu iki kahraman, büyük bir felaketin ardından hayatta kalmaya çalışıyor. Blade, ÖzgürDüşünce yazılımını kullanarak belleğini güncellediği için Eva’yı tutuklar. Ancak meteorlar dünyaya çarpmaya başladığında bu ikilinin hayatta kalmak için birlikte hareket etmesi gerekir. Blade, Eva’yı terk edilmiş Biodome’a götürür, amaçları ise teknokratik lider NEURO’yu bulmaktır. Neuro’nun yeni bir misyon programlamasını ve nanoteknoloji sayesinde, önümüzdeki 1000 yıl barış içinde hüküm sürecek olan Yeni Yeryüzü Ütopya modelini inşa etmesini sağlamak isterler.


 

Exit mobile version